מצב התעשייה בישראל
הרבה אנשים חושבים שבישראל אין תעשיית פיתוח, ולשמחתך זו טעות (נפוצה) 😃
נסביר איך עובדת התעשייה שלנו:
1) קודם כל – אין דבר כזה “תעשיית משחקים ישראלית \ צרפתית \ אמריקאית”.
כן ברור שיש חברות ישראליות במתעסקות בתחום – אם זאת הינה הנקודה החשובה👇
התעשייה היא עולמית! למשל מיינקראפט – בין המשחקים במפורסמים בכל העולם. האם אכפת לך שזה “תוצרת שוודיה”? כנראה שלא.
המשחקים במחשב שלך – הם לא תוצרת המדינה שבה אתה גר.
2) כיום כבר מאוד נפוצה עבודה מרוחקת, ויותר מחצי מהמפתחים בעולם עובדים מרחוק, חלקם הרבה – במדינות שונות ממדינת המחייה שלהם. בין היתר – הרבה מאוד ישראלים עובדים בחברות פיתוח משחקים שרשומות בחו”ל. ישראלים עובדים ב Bethesda, Activision, Blizzard, Epic Games והרבה אחרות.
3) המיסוי בישראל לא אטרקטיבי להשקת סטארטאפים (כולל משחקים), והרוב המוחלט של ישראלים – משיקים את החברה\מוצר שלהם בחו”ל (בצורה חוקית כמובן). דוגמא טובה – Ori And The Blind Forest , משחק “לא ישראלי בכלל”, רק שמהצוות שלו – יותר מחצי באים מישראל.
אנחנו מסבירים על עניין ההשקה והמיסים בצורה מפורטת יותר בקורס שלנו.
4) GameReady – אנחנו. גם אנחנו – חברה בינלאומית. אנחנו חברה שלא רשומה בישראל, הצוות שלנו מעורבב ובינלאומי, הלקוחות שלנו גם הם – ממדינות שונות מהעולם (גם תלמידים, וגם חברות שאנחנו מספקים להן שירותי פיתוח)
5) בו הרגע שאתם קוראים את הטקסט הזה – אנחנו עובדים על מספר פרוייקטי פיתוח, בשיתוף עם חברות ישראליות, וחלק גדול מהפיתוח נעשה על ידי בוגרים ותלמידים של המכללה שלנו, בתשלום להם, ובצורה מרוחקת.
6) בין לקוחות הפיתוח שלנו – תראו גם שמות גדולים – אינטל, תעשייה אווירית, קונטרופ, ישכר, אפיק-גיימז, והרשימה ממשיכה. כלומר גם בישראל באפיק ה Business – יש הרבה שימוש באנריל, לצרכי מחקר, בינה מלאכותית, סימולציות, הפקה וירטואלית, אימון חיילים, אימון עובדים, ריפוי בעיסוק ב VR וכו.
ולא, אנחנו לא מדברים על משחקי טלפון, זה לא הפרופיל שלנו ולא התשוקה שלנו. אנחנו מדברים על מחשב \ קונסולות \ VR.
אם יש לך שאלות נוספות לגבי התעשייה – אנחנו כאן ובשמחה נענה לך!
כתבה נוספת שאלולה לעניין אותך: חמש עובדות על תעשיית פיתוח המשחקים